SUA a adus un omagiu pasagerilor zborului 93, din 11 septembrie 2001

Membrii Congresului american au adus, miercuri, un omagiu pasagerilor zborului 93 al companiei United Airlines, care au "salvat nenumărate vieţi" şi "poate au salvat Capitoliul de la distrugere", în timpul atentatelor de la 11 septembrie 2001.

306 afișări
Imaginea articolului SUA a adus un omagiu pasagerilor zborului 93, din 11 septembrie 2001

SUA a adus un omagiu pasagerilor zborului 93, din 11 septembrie 2001 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"În memoria pasagerilor şi echipajului cursei United Airlines 93, al căror curajos sacrificiu, la 11 septembrie 2001, nu a salvat doar nenumărate vieţi, ci poate a salvat Capitoliul de la distrugere", scria pe placa de bronz dezvelită miercuri de membrii Congresului în prezenţa familiilor victimelor.

"Ne aflăm într-o clădire care poate că nu ar mai fi existat fără aceşti eroi", a spus liderul majorităţii democrate din Senat, Harry Reid, vorbind despre pasagerii şi echipajul zborului 93, care a fost deturnat.

O ceremonie solemnă a avut loc, ulterior, în memoria tuturor victimelor atentatelor teroriste de la 11 septembrie 2001.

Avionul Boeing 757 aparţinând companiei United Airlines, la bordul căruia se aflau 44 de persoane, între care şi patru terorişti, s-a prăbuşit pe un câmp din Pennsylvania (est), după aproximativ o oră şi un sfert după ce World Trade Center din New York a fost lovit de primul avion.

Pasagerii, care au fost informaţi telefonic în legătură cu atentatele de la New York, au încercat să preia controlul asupra avionului.

Obiectivul precis al deturnării zborului 93 continuă să rămână necunoscut până în prezent, la fel ca şi circumstanţele în care s-a produs catastrofa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici