SUA a ridicat interdicţia privind forările petroliere de mare adâncime în Golful Mexic

Autorităţile americane au ridicat interdicţia referitoare la forările petroliere de mare adâncime în Golful Mexic, dar au anunţat că procesul prin care companiile primesc autorizaţiile necesare pentru astfel de operaţiuni ar putea dura câteva săptămâni, scrie Wall Street Journal.

38 afișări
Imaginea articolului SUA a ridicat interdicţia privind forările petroliere de mare adâncime în Golful Mexic

SUA a ridicat interdicţia privind forările petroliere de mare adâncime în Golful Mexic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Interdicţia de forare a fost instituită la puţin timp după ce o platformă marină exploatată de BP a explodat şi s-a scufundat în Golful Mexic, pe 20 aprilie, accidentul provocând scurgeri masive de ţiţei.

Retragerea interdicţiei vine cu mai mult de şase săptămâni mai devreme decât era de aşteptat. În ultimul timp, Casa Albă a încercat să-şi îndrepte atenţia către reducerea şomajului şi îmbunătăţirea situaţiei economice.

"Nu contează dacă au renunţat la interdicţii dacă forajele nu primesc autorizaţiile necesare. Instrucţiunile sunt încă vagi, iar autorităţile din domeniu au prea puţin personal pentru a procesa autorizaţiile la timp", a afirmat Kerry Chauvin, director executiv al companiei Gulf Island Fabrications, care construieşte platforme masive de oţel pentru puţuri petroliere şi de gaze naturale. Gulf Island a disponibilizat 500 de angajaţi în acest an, respectiv o treime din personal.

Un studiu publicat în septembrie de către Departamentul de Comerţ arată că aproape 2.000 din cei 9.700 de muncitori de pe platformele petroliere afectate de interdicţie şi-au pierdut locul de muncă sau au renunţat la post de la introducerea moratoriului.

Platforma Deepwater Horizon, exploatată de BP, a explodat la sfârşitul lunii aprilie, provocând moartea a 11 persoane. Incendiul nu a putut fi stins, iar platforma s-a scufundat producând cele mai mari scurgeri petroliere marine din istoria SUA.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici