SUA anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Statele Unite ale Americii anunţă joi o nouă tranşă de arme şi echipamente pentru a ajuta Ucraina să reuşească pe câmpul de luptă şi să îşi protejeze poporul de invazia brutală a Rusiei.

454 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

SUA anunţă asistenţă militară suplimentară pentru Ucraina

Acest nou pachet de arme şi echipamente include capacităţi de apărare aeriană, artilerie, antitanc şi alte capacităţi care vor spori şi mai mult capacitatea Ucrainei de a-şi apăra teritoriul împotriva ofensivei ruseşti, continuând în acelaşi timp contraofensiva împotriva forţelor Rusiei, anunţă SUA.

„Forţele ucrainene luptă cu curaj pentru a recupera teritoriul cucerit de forţele Rusiei, iar acest sprijin suplimentar le va ajuta să continue să facă progrese. Acest pachet oferă 150 de milioane de dolari pentru arme şi echipamente autorizate în cadrul unor reduceri de fonduri direcţionate anterior pentru Ucraina”, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

Potrivit comunicatului citat, „Rusia a început acest război şi ar putea să-l încheie în orice moment prin retragerea forţelor sale din Ucraina şi prin oprirea atacurilor sale brutale, care continuă să ia vieţile unor oameni nevinovaţi. Până când o va face, Statele Unite şi coaliţia pe care am construit-o din peste 50 de naţiuni vor continua să fie alături de Ucraina şi vom continua să lucrăm cu Congresul pentru a ajuta Ucraina să-şi asigure viitorul - un viitor în care poporul său să reconstruiască şi să trăiască în siguranţă într-o democraţie rezistentă şi înfloritoare”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici