SUA anunţă un nou ajutor militar de 100 de milioane de dolari pentru Ucraina

Secretarul american al apărării, Lloyd Austin, a anunţat un nou ajutor militar de 100 de milioane de dolari pentru Ucraina, în timpul vizitei pe care a făcut-o luni la Kiev, relatează Reuters.

340 afișări
Imaginea articolului SUA anunţă un nou ajutor militar de 100 de milioane de dolari pentru Ucraina

Austin a anunţat pachetul de ajutor după o zi de întâlniri cu oficiali ucraineni, precizând că acesta include arme şi interceptoare de apărare aeriană.

„Mesajul pe care vi-l aduc astăzi, domnule preşedinte, este că Statele Unite ale Americii sunt alături de dumneavoastră. Vom rămâne alături de dumneavoastră pe termen lung", i-a spus Austin lui Zelenski.

Zelenskiy i-a spus lui Austin că vizita sa a fost „un semnal foarte important" pentru Ucraina. „Contăm pe sprijinul dumneavoastră", i-a spus preşedintele lui Austin.

Statele Unite au oferit Ucrainei asistenţă de securitate în valoare de peste 44 de miliarde de dolari de când Rusia a lansat invazia sa în februarie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici