SUA ar putea reevalua proiectul scutului antirachetă

Statele Unite ar putea să reevalueze proiectul de amplasare a elementelor scutului antirachetă în Europa, dacă Iranul îşi suspendă programul de îmbogăţire a uraniului, a declarat, miercuri, un oficial de rang înalt din cadrul Departamentului american de Stat, citat de AFP.

1 afișare
Imaginea articolului SUA ar putea reevalua proiectul scutului antirachetă

SUA ar putea reevalua proiectul scutului antirachetă

Sistemul antirachetă pe care Statele Unite intenţionează să îl amplaseze în Polonia şi Cehia, spre nemulţumirea Rusiei, "este conceput pentru a contracara o ameninţare" şi, "dacă Iranul încetează să mai îmbogăţească uraniul şi colaborează cu comunitatea internaţională şi are o abordare diferită, noi am putea lua în considerare acest fapt", a declarat adjunctul secretarului de Stat pentru Afaceri Europene, Daniel Fried.

"Nu Rusia reprezintă preocuparea noastră", a adăugat oficialul american după încheierea reuniunii Consiliului NATO-Rusia, organizată la sediul Alianţiei Nord-Atlantice de la Bruxelles.

"Preocupările noastre vizează problema majoră pe care o vedem că ia amploare, care este Iranul, şi, dacă această problemă ar dispărea sau s-ar atenua, am trage evident noi concluzii", a adăugat Fried, fără a oferi detalii.

"Acest lucru l-am explicat şi ruşilor", a precizat el. "Aceştia au părut interesaţi", a adăugat oficialul american.

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, marţi, că Statele Unite ar putea fi dispuse să îşi schimbe poziţia privind extinderea scutului antirachetă în Europa. Liderul de la Kremlin, aflat în vizită la Teheran, a făcut o "sugestie specială" pentru depăşirea crizei nucleare iraniene în cursul întâlnirii cu liderul suprem, ayatollahul Khamenei, a relatat, miercuri, agenţia Fars.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici