SUA au restricţionat călătoriile personalului diplomatic în Israel de teama unui atac al Iranului

Statele Unite au restricţionat călătoriile personalului diplomatic în Israel pe fondul temerilor legate de un atac din partea Iranului.

120 afișări
Imaginea articolului SUA au restricţionat călătoriile personalului diplomatic în Israel de teama unui atac al Iranului

SUA au restricţionat călătoriile personalului diplomatic în Israel de teama unui atac al Iranului

Ambasada americană a cerut personalului diplomatic să nu călătorească în afara oraşelor Ierusalim, Tel Aviv şi Beersheba, ca măsură de precauţie.

Iranul a promis să riposteze, acuzând Israelul de un atac asupra consulatului său din Siria în urmă cu 11 zile, soldat cu 13 morţi. Ministrul britanic de Externe, David Cameron, i-a telefonat omologului său iranian pentru a-l îndemna să nu continue escaladarea tensiunilor, notează BBC.

Israelul nu a revendicat responsabilitatea pentru atacul asupra consulatului.

Iranul sprijină Hamas, gruparea palestiniană care luptă împotriva Israelului în Gaza, dar şi alte grupări insurgente, precum Hezbollah, din Liban.

Printre cei ucişi în atacul de la consulatul din Siria se numără un comandant de rang înalt al forţei de elită Quds a Iranului din Siria şi Liban. Atacul a avut loc pe fondul unor eforturi diplomatice de prevenire a extinderii războiului din Gaza în alte zone din Orientul Mijlociu.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că guvernul său este pregătit să facă faţă oricărei provocări în materie de securitate, avertizând că Israelul va reacţiona la adresa oricărei ţări care îi va provoca prejudicii.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici