SUA cer cetăţenilor americani din Bolivia să părăsească această ţară

Statele Unite au cerut marţi cetăţenilor americani să părăsească Bolivia, sugerându-le să profite miercuri de un zbor între La Paz şi Lima, capitala statului Peru.

23 afișări
Imaginea articolului SUA cer cetăţenilor americani din Bolivia să părăsească această ţară

Philip Goldberg, ambasadorul american declarat presona non grata de preşedintele bolivian (Imagine: Mediafax/AFP)

"Cetăţenii americani care se află în prezent în Bolivia sunt încurajaţi să plece dacă situaţia le permite", potrivit unui comunicat al ambasadei Statelor Unite din La Paz. "Dacă veţi rămâne, fiţi vigilenţi, urmăriţi informaţiile locale şi verificaţi permanent măsurile de securitate", adaugă comunicatul.

"Departamentul de Stat şi ambasada Statelor Unite din La Paz vă informează că unul sau două zboruri ale administraţiei americane ar putea fi deschise cetăţenilor americani care doresc să călătorească din La Paz (Bolivia) către Lima (Peru)", adaugă documentul.

Departamentul de Stat american a autorizat personalul neesenţial al ambasadei sale din La Paz şi familiile diplomaţilor din Bolivia să părăsească ţara şi recomandă americanilor care intenţionează să se deplaseze în acest stat să îşi schimbe planurile.

Ambasadorul SUA în Bolivia, Philip Goldberg, a fost declarat săptămâna trecută persona non grata de preşedintele Evo Morales, care îl acuză că a sprijinit mişcarea de revoltă din regiunile controlate de opoziţia liberală.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici