SUA: Democraţii îşi retrag apelul adresat lui Biden. Cereau negocieri pentru soluţionarea războiului

Un grup de democraţi de stânga din Congresul SUA a retras o scrisoare în care se cerea o soluţionare negociată a războiului din Ucraina.

1707 afișări
Imaginea articolului SUA: Democraţii îşi retrag apelul adresat lui Biden. Cereau negocieri pentru soluţionarea războiului

SUA: Democraţii îşi retrag apelul adresat lui Biden. Cereau negocieri pentru soluţionarea războiului

Progressive Caucus a declarat că mesajul a fost interpretat greşit ca fiind aliniat la reticenţa tot mai mare din cadrul Partidului Republican de a continua să trimită ajutor Kievului.

Preşedinta Pramila Jayapal a declarat că scrisoarea a fost redactată "cu luni de zile în urmă" şi că personalul a publicat-o fără ca aceasta să fie "verificată".

Memorandumul a stârnit reacţii în interiorul partidului înainte de alegerile de la mijlocul mandatului din SUA de luna viitoare.

Scrisoarea adresată Casei Albe a fost făcută publică luni şi a fost semnată în iunie de 30 dintre colegii democraţi ai preşedintelui Joe Biden din Camera Reprezentanţilor.

Apelul pentru ca SUA să negocieze direct cu Rusia a fost considerat ca subminând administraţia Biden, care a declarat în mod repetat că Moscova nu este interesată de diplomaţie.

Oficialii de la Casa Albă au declarat în replică că diplomaţia este posibilă doar atunci când toate părţile sunt pregătite să negocieze, iar acest lucru nu este cazul în prezent.

Congresmanul democrat din Massachusetts, Jake Auchincloss, a denunţat scrisoarea ca fiind "o ramură de măslin pentru un criminal de război care pierde războiul", cu referire la preşedintele rus Vladimir Putin.

Un alt membru al grupului progresist, Ruben Gallego, a răspuns: "Rusia nu recunoaşte diplomaţia, ci doar forţa.

"Dacă vrem ca Ucraina să continue ca o ţară liberă şi democratică care este, trebuie să le susţinem lupta".

Jayapal, membră a Congresului din statul Washington, a declarat marţi că susţine în continuare încheierea războiului "cu diplomaţie".

Ea i-a acuzat pe republicani că plănuiesc să retragă sprijinul financiar şi militar pentru Ucraina dacă vor câştiga o majoritate în Congres luna viitoare.

Congresmanul republican Kevin McCarthy a avertizat la începutul acestei luni că, dacă partidul său va prelua puterea în noiembrie, nu va exista un "cec în alb" pentru Ucraina.

Printre ceilalţi semnatari ai scrisorii se numără Alexandria Ocasio-Cortez, o figură de frunte a aripii socialiste a partidului, şi congresmanul din Maryland Jamie Raskin, care şi-a asumat un rol principal în eforturile democraţilor de a-l investiga pe fostul preşedinte Donald Trump.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici