SUA, "dezamăgite" de politica Ungariei faţă de Ucraina, îndeamnă la ratificarea candidaturii Suediei

Statele Unite sunt "dezamăgite" de politica adoptată de premierul ungar Viktor Orban faţă de Ucraina şi aşteaptă cu nerăbdare ca Budapesta să îşi respecte promisiunea de a nu fi ultima care să ratifice aderarea Suediei la NATO.

1496 afișări
Imaginea articolului SUA, "dezamăgite" de politica Ungariei faţă de Ucraina, îndeamnă la ratificarea candidaturii Suediei

"Cred că suntem dezamăgiţi de faptul că ... premierul Orban a ales să rămână singur în Uniunea Europeană în a pune sub semnul întrebării lupta pentru sprijinirea ucrainenilor", a declarat Jim O'Brien, secretarul adjunct al Departamentului de Stat al SUA pentru afaceri europene şi eurasiatice, în cadrul unei şedinţe de informare Zoom, conform Reuters.

Ungaria, membră a Uniunii Europene şi a NATO, a refuzat să ofere asistenţă militară Ucrainei de la invazia pe scară largă a Rusiei în 2022 şi a rămas singura ţară membră a NATO, în afară de Turcia, care nu a aprobat încă cererea Suediei de a adera la alianţă.

Guvernul lui Orban a promis în repetate rânduri că nu va fi ultimul care va ratifica oferta ţării nordice de a adera la alianţa militară.

"Vom vedea dacă îşi va respecta această promisiune pe măsură ce ne apropiem tot mai mult de aderarea Suediei la alianţă, care sper că va fi în curând", a adăugat O'Brien. "Am dori să vedem că Ungaria este un partener constructiv".

Relaţiile dintre Budapesta şi Washington s-au deteriorat din cauza tergiversării de către Ungaria a ratificării aderării Suediei la NATO, dar şi din cauza legăturilor calde ale lui Orban cu Moscova, în ciuda războiului din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici