SUA examinează cererea Siriei de închidere a mai multor instituţii americane

Departamentul american de Stat a anunţat, miercuri, că examinează răspunsul pe care administraţia de la Washington îl va da Siriei, după ce autorităţile siriene au cerut închiderea centrului cultural şi şcolii americane din Damasc.

9 afișări
Imaginea articolului SUA examinează cererea Siriei de închidere a mai multor instituţii americane

SUA examinează cererea Siriei de închidere a mai multor instituţii americane (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Însărcinatul cu afaceri Maura Connelly a fost convocată, miercuri, la Ministerul sirian de Externe unde şeful de protocol i-a "comunicat verbal" cererea autorităţilor de la Damasc de "închidere imediată a centrului cultural american", a declarat Robert Wood, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

"Guvernul sirian a cerut, de asemenea, ca şcoala comunitară din Damasc, cunoscută în Damasc sub denumirea de şcoala americană, să fie închisă la 6 noiembrie", a adăugat oficialul american, fără a detalia motivele invocate de autorităţile siriene.

"Nu vom oferi mai multe detalii despre schimbul diplomatic. Examinăm răspunsul nostru", a precizat acesta.

Între timp, adjunctul ministrului sirian de Externe, Faycal Meqdad, a declarat, la rândul său, că Siria aşteaptă "explicaţii" din partea administraţiei americane şi Guvernului irakian în urma raidului efectuat, duminică, de trupele americane pe teritoriul său şi a avertizat că Damascul prevede "măsuri suplimentare".

Relaţiile siriano-americane sunt tensionate de mai mulţi ani, Washingtonul acuzând Siria că permite accesul pe teritoriul său a "teroriştilor străini" care se alătură mişcării insurgente din Irak. Statele Unite impun sancţiuni economice Siriei începând cu anul 2004.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici