SUA face presiuni asupra membrilor G20 în privinţa Rusiei. Ce vor să obţină

  • Securitatea alimentară şi energetică va fi pe agenda întâlnirii liderilor G20
  • SUA face presiuni pentru ca Rusia să sprijine eforturile ONU, care vrea noi coridoare umanitare în Ucraina
  • Concret, Rusia trebuie să deblocheze rutele maritime din Marea Neagră pentru ca navele ucrainene încărcate cu grâne să poată pleca din porturi
9821 afișări
Imaginea articolului SUA face presiuni asupra membrilor G20 în privinţa Rusiei. Ce vor să obţină

Sursa foto: MediafaxFoto

Securitatea alimentară şi energetică va ocupa un loc important pe agenda întâlnirii din Bali dintre liderii G20 de săptămâna aceasta. SUA face presiuni asupra membrilor grupului pentru a convinge Rusia să deblocheze transporturile maritime ucrainene în Marea Neagră.

„Ţările G20 ar trebui să tragă Rusia la răspundere şi să insiste că sprijină eforturile continue ale ONU de a redeschide căile maritime pentru livrarea cerealelor”, a declarat Ramin Toloui, secretarul adjunct de stat pentru afaceri economice.

În ciuda presiunilor crescute, Rusia are un aliat fidel: China. Statul asiatic a refuzat să condamne acţiunile Moscovei şi a criticat sancţiunile occidentale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici