SUA: Forţele de ordine, avertisment asupra grupărilor extremiste care încearcă să profite de pe urma pandemiei. Documentul oficial publicat

Agenţiile care se ocupă de securitatea naţională din Statele Unite au publicat un buletin de informaţii cu privire la acţiunile şi modalităţile grupărilor extremiste care încearcă să profite de pe urma pandemiei de coronavirus pentru a provoca panică şi pericol în rândul populaţiei.

685 afișări
Imaginea articolului SUA: Forţele de ordine, avertisment asupra grupărilor extremiste care încearcă să profite de pe urma pandemiei. Documentul oficial publicat

SUA: Forţele de ordine, avertisment asupra grupărilor extremiste care încearcă să profite de pe urma pandemiei cu noul coronavirus. Documentul oficial publicat

 

Oficialii securităţii naţionale din Statele Unite au avertizat într-un buletin de informaţii emis marţi, că grupările extremiste profită de pe urma coronavirsului pentru a provoca violenţă şi pentru a-şi răspândi cât mai mult scopurile rasiste şi anti-guvernamentale, relatează CNN.
 
Buletinul de informaţii, construit de FBI, Departamentul Securităţii Interne şi Centrul Naţional de luptă împotriva terorismului, citează pericolele provenite din mai multe grupări extremiste destinate minorităţilor, modul în care grupările se folosesc de teoriile conspiraţionale despre originile coronavirusului, reacţiile guvernului asupra pandemiei, toate aceste chestiuni folosite de extremişti pentru a alimenta potenţialele pericole şi violenţe.
 
De asemenea, documentul oficial explică că principalele ţinte vitale pentru aceste grupări extremiste sunt spitalele, magazinele, dar şi ofiţerii de poliţie care aplică ordinele de şedere la domiciliu. Forţele de ordine au răspuns deja la două mişcări extremiste în ultimele două zile, printre care un bărbat din California ar fi fost prins încercând să deraieze un tren care se apropia de un spital şi un bărbat din Missouri, care a fost acuzat de tentativă de bombă în curtea unui spital,care se ocupă cu tratarea pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.
 
Numărul de cazuri de infectare cu Covid-19 a depăşit pragul de 1,4 milioane la nivel mondial, informează worldometers. Dintre acestea, 400.000 au fost confirmate doar în Statele Unite ale Americii. Cea mai neagră zi pentru SUA a fost în acest weekend. Americanii au raportat sâmbătă cel mai mare număr de decese înregistrate într-o singură zi, respectiv 1,224. Wyoming rămâne singurul stat care nu a înregistrat încă niciun deces pe fondul epidemiei COVID-19. Peste 1.100.000 de persoane au fost infectate, iar peste 60.000 au decedat din cauza pandemiei, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici