SUA lucrează la un plan de atac asupra Iranului

Forţele aeriene americane au reactivat un grup secret de planificare militară, a cărui misiune va fi să conceapă strategia pentru "următorul război", pe fondul intensificării tensiunilor cu Iranul, relatează The Sunday Times, în ediţia electronică.

4 afișări
Imaginea articolului SUA lucrează la un plan de atac asupra Iranului

SUA lucrează la un plan de atac asupra Iranului

Proiectul Checkmate, succesor al grupului care a planificat campania aeriană în războiul din Golf din 1991, a fost reactivat de Pentagon în iunie. Acesta raportează direct generalului Michael Moseley, comandantul forţelor aeriene, şi este format din 20-30 de ofiţeri şi experţi în informatică, ce au acces la Casa Albă, CIA şi alte agenţii de informaţii.

Detaliile unui atac asupra Iranului au fost concepute de peste doi ani de Centcom (Comandamentul central american), potrivit unor surse din cadrul Apărării, misiunea Checkmate fiind aceea de a elabora strategii inovatoare de luptă şi a estima necesităţile în resurse aeriene şi informatice pentru atacuri cibernetice.

Grupul este conduse de generalul de brigadă Lawrence “Stutz” Stutzriem, considerat unul dintre cei mai inteligenţi generali ai forţelor aeriene, acesta fiind asistat de doctorul Lani Kass, fost ofiţer militar israelian şi expert în sustragerea de informaţii electronice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici