SUA nu au depăşit blocajul politic şi guvernamental. Senatul american a respins două proiecte legislative de ambele părţi

Senatul american a respins două proiecte proiecte legislative ce ar fi permis deblocarea activităţii a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite, astfel că impasul bugetar, care durează deja de peste o lună, va continua, informează agenţia Dpa.

602 afișări
Imaginea articolului SUA nu au depăşit blocajul politic şi guvernamental. Senatul american a respins două proiecte legislative de ambele părţi

HEPTA: Senatorul Ben Cardin (democrat din Maryland), stânga, senatorul SUA, Lisa Murkowski (republican al Alaska), centru, şi senatorul american Chris Van Hollen (Democrat din Maryland), dreapta, la o conferinţă de presă în Capitolul SUA, DC, după votarea a două propuneri de redeschidere a guvernului/ joi, 24 ianuarie 2019

Un proiect legislativ, propus de republicani, ofertă catalogată drept de compromis de preşedintele Donald Trump, includea măsuri de protecţie pentru anumiţi imigranţi şi alocarea de 5,7 miliarde de dolari pentru construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic.

Democraţii au respins această ofertă, afirmând că măsurile de protecţie sunt insuficiente şi refuză să finanţeze construirea zidului.

La rândul lor, democraţii au propus un proiect legislativ ce ar fi permis deblocarea temporară a activităţii unor agenţii guvernamentale, până pe data de 8 februarie, astfel încât cele două partide să aibă mai mult timp la dispoziţie pentru a găsi soluţii pentru depăşirea impasului.

Pentru a fi aprobate, proiectele trebuiau să adune minimum 60 de voturi, însă proiectul republican a primit 50 de voturi pentru şi 47 împotriva, în timp ce 52 de senatori au votat pentru proiectul democrat, iar 44 împotriva.

După respingerea proiectelor, Trump a declarat că liderii celor două partide continuă negocierile pentru a găsi o soluţie de depăşire a crizei.

Activităţile a numeroase agenţii guvernamentale federale din Statele Unite sunt blocate de patru săptămâni din raţiuni bugetare, din cauza faptului că Donald Trump şi liderii Congresului nu au ajuns la un acord prin care să fie finanţată construirea unui zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic. Donald Trump cere 5,7 miliarde de dolari pentru acest proiect controversat, promis în campania electorală din 2016. Aproximativ 800.000 de angajaţi ai agenţiilor guvernamentale federale din Statele Unite sunt afectaţi direct de blocajul bugetar, neprimind salariile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici