SUA nu susţin nici un complot împotriva lui Evo Morales în Bolivia

Statele Unite nu susţin nici un complot în Bolivia împotriva preşedintelui Evo Morales, care a denunţat în această săptămână o tentativă de asasinat, a declarat duminică un oficial american de rang înalt la Port of Spain.

11 afișări
Imaginea articolului SUA nu susţin nici un complot împotriva lui Evo Morales în Bolivia

SUA nu susţin nici un complot împotriva lui Evo Morales în Bolivia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele american, Barack Obama, a "declarat clar că politica administraţiei sale nu sprijină nici o activitate de acest tip", a declarat oficialul.

Morales, care susţine că a fost vizat de un complot pus la cale de un grup terorist, îi ceruse sâmbătă lui Obama să se pronunţe în această privinţă, în timpul summitului Americilor din Republica Trinidad şi Tobago.

Autorităţile boliviene au anunţat joi arestarea membrilor unui grup terorist care voiau să îl asasineze pe şeful statului.

Bolivia a sesizat în acest sens organismul de cooperare poliţienească Interpol.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici