SUA: Proiectul de ajutor extern câştigă teren în Senat. Problema va fi în Camera Reprezentanţilor

Senatul american s-a apropiat duminică de adoptarea unui pachet de ajutor în valoare de 95,34 miliarde de dolari pentru Ucraina, Israel şi Taiwan, în pofida opoziţiei tot mai mari din partea republicanilor de linie dură şi a lui Donald Trump.

686 afișări
Imaginea articolului SUA: Proiectul de ajutor extern câştigă teren în Senat. Problema va fi în Camera Reprezentanţilor

SUA: Proiectul de ajutor extern câştigă teren în Senat. Problema va fi în Camera Reprezentanţilor

Senatul american, condus de democraţi, a depăşit duminică un nou obstacol procedural şi a dus măsura de ajutor extern mai departe spre un vot final de adoptare pentru zilele următoare, relatează Reuters.

Ajutorul financiar e considerat crucial de către Kiev, la câteva zile înainte de la împlinirea a doi ani de la invazia Rusiei în Ucraina. Însă adoptarea de către Senat ar trimite proiectul de lege în Camera Reprezentanţilor, controlată de republicani.

Preşedintele democrat Joe Biden, care a solicitat ajutorul de luni de zile, a declarat vineri că, dacă nu va reuşi să adopte măsura, Congresul s-ar face vinovat de "neglijenţă" .

Proiectul de lege ar putea avansa dacă democraţii şi republicanii ajung la un acord pentru a accelera măsura. Însă până acum nu a apărut niciun acord în acest sens.

Proiectul de lege include 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, 14 miliarde de dolari pentru Israel în războiul său împotriva Hamas şi alte miliarde pentru a sprijini Taiwanul, spre a descuraja o eventuală agresiune a Chinei asupra insulei.

De asemenea, proiectul prevede 9,15 miliarde de dolari pentru asistenţă umanitară pentru civilii din Gaza şi Cisiordania, Ucraina şi alte zone de conflict din întreaga lume.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici