SUA respinge nominalizarea unui palestinian ca reprezentant al ONU în Libia

Statele Unite a respins nominalizarea fostului premier palestinian Salam Fayyad pentru postul de nou reprezentat al Naţiunilor Unite (ONU) în Libia, informează Reuters.

604 afișări
Imaginea articolului SUA respinge nominalizarea unui palestinian ca reprezentant al ONU în Libia

SUA respinge nominalizarea unui palestinian ca reprezentant al ONU în Libia

Nu este clar dacă obiecţia, exprimată prin declaraţia făcută de Nikki Haley, ambasador al SUA la Naţiunile Unite, a pus capăt candidaturii lui Fayyad.

Respingerea SUA a atras condamnări din partea Autorităţii Palestiniene.

Propunerea fostului premier a venit din partea secretarului general al ONU, Antonio Guterres, şi a fost făcută pe baza calităţilor personale şi competenţei fostului premier pentru această poziţie.

SUA exercită o foarte mare influenţă în cadrul ONU, fiind unul dintre cei cinci membri permanenţi ai Consiliului de Securitate al organizaţiei.

”SUA a fost dezamăgită de primirea unei scrisori ce indica nominalizarea fotului premier palestinian pentru conducerea misiunii ONU în Libia”, a declarat Haley.

”Vreme de prea mult timp ONU a fost părtinitor în favoarea Autorităţii Palestiniene, în detrimentul aliaţilor noştri, Israelul”, a adăugat aceasta.

Haley a mai spus cu SUA nu recunoaşte staul palestinian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici