SUA şi Coreea de Sud vor să extindă exerciţiile militare pentru a descuraja ameninţarea nucleară a lui Kim Jong Un

Preşedintele american Joe Biden şi preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol au declarat, după întâlnirea de sâmbătă, că vor lua în considerare extinderea exerciţiilor militare comune pentru a descuraja ameninţarea nucleară din partea Coreei de Nord, într-un moment în care există puţine speranţe de diplomaţie reală în această privinţă.

351 afișări
Imaginea articolului SUA şi Coreea de Sud vor să extindă exerciţiile militare pentru a descuraja ameninţarea nucleară a lui Kim Jong Un

Anunţul reflectă o schimbare de direcţie a celor doi lideri faţă de predecesorii lor: Fostul preşedinte american Donald Trump luase în considerare renunţarea la exerciţii şi îşi exprimase simpatia pentru liderul nord-coreean Kim Jong Un. Iar ultimul preşedinte sud-coreean, Moon Jae-in, a rămas angajat în dialogul cu Kim până la sfârşitul mandatului său, în ciuda faptului că a fost respins în mod repetat de Nord, scrie AP.

Biden a declarat că alianţa dintre SUA şi Coreea de Sud arată "disponibilitatea noastră de a face faţă împreună tuturor ameninţărilor".

Coreea de Nord, care susţine că armele nucleare şi dezvoltarea de rachete reprezintă o măsură de descurajare necesară împotriva a ceea ce ea descrie ca fiind ameninţări ale SUA, ar putea răspunde cu furie la anunţul de sâmbătă. Aceasta a descris de mult timp exerciţiile militare comune ca fiind repetiţii pentru o invazie, deşi aliaţii au prezentat exerciţiile ca fiind defensive.

Biden şi Yoon au afirmat, în remarcile făcute la o conferinţă de presă comună, că obiectivul lor comun este denuclearizarea completă a Coreei de Nord. SUA şi Coreea de Sud au afirmat într-o declaraţie comună că s-au angajat să respecte o "ordine internaţională bazată pe reguli" după invazia Rusiei în Ucraina. Declaraţia pregăteşte probabil terenul pentru modul în care SUA şi aliaţii săi vor aborda orice provocări cu Coreea de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici