SUA: tânărul bănuit că a dezvăluit informaţii secrete de la Pentagon ajunge în faţa judecătorului

Jack Teixeira, tânărul bănuit că a dezvăluit informaţii secrete de la Pentagon şi astfel a declanşat un scandal internaţional, va ajunge joi în faţa instanţei din Massachusetts.

112 afișări
Imaginea articolului SUA: tânărul bănuit că a dezvăluit informaţii secrete de la Pentagon ajunge în faţa judecătorului

SUA: tânărul bănuit că a dezvăluit informaţii secrete de la Pentagon ajunge în faţa judecătorului

Teixeira, oficialul american despre care se crede că este responsabil pentru scurgerile de informaţii de la Pentagon, va apărea joi în instanţa din Massachusetts. În timpul audierii se va decide dacă el va fi liber sau va sta după gratii în timp ce aşteaptă procesul.

„Acuzatul reprezintă, fără îndoială, un pericol pentru SUA în general (...) Cu toate acestea, există dovezi care sugerează că acuzatul poate reprezenta, de asemenea, un pericol fizic pentru comunitate", se arată într-o moţiune depusă de biroul procurorului american Rachael Rollins, citată de Sky News.

Avocaţii lui Teixeira nu au comentat cazul.

Teixeira, un tânăr de 21 de ani, membru al Gărzii Naţionale din Massachusetts, a fost reţinut în urmă cu două săptămâni fiind acuzat de încălcarea Legii spionajului.

El ar fi publicat documente militare clasificate despre războiul din Ucraina şi despre alte probleme de securitate naţională pe o platformă de socializare folosită în special de gameri. Scurgerea de informaţii a stârnit numeroase discuţii în întreaga lume şi a pus sub semnul întrebării capacitatea Americii de a-şi proteja secretele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici