SUA: Un incendiu de vegetaţie pune în pericol peste 2.000 de locuinţe

Un incendiu de vegetaţie care se întinde pe o suprafaţă de aproape 6.500 de hectare pune în pericol peste 2.000 de locuinţe din apropierea Parcului Naţional Yosemite, din SUA, a declarat duminică un oficial din cadrul Departamentului pentru Prevenirea Incendiilor, citat de CNN.

34 afișări
Imaginea articolului SUA: Un incendiu de vegetaţie pune în pericol peste 2.000 de locuinţe

SUA: Un incendiu de vegetaţie pune în pericol peste 2.000 de locuinţe

Focul a izbucnit sâmbătă după ce o persoană a tras focuri de armă în zonă, a declarat Daniel Berlant, din cadrul Departamentului pentru Păduri şi Prevenirea Incendiilor din California.

Circa 200 de case din comitatul Mariposa, din apropierea Parcului Yosemite, sunt în "pericol imediat" şi au primit ordin de evacuare, a adăugat Berlant.

"Sunt aproximativ 2.000 de case care se află în calea flăcărilor, astfel că suntem îngrijoraţi", a precizat el. "Cooperăm îndeaproape cu Departamentul şerifului pentru a ajuta evacuarea locuitorilor din zonă", a mai spus acesta, adăugând că nici o persoană nu a fost rănită.

Berlant a menţionat că 900 de pompieri se află la locul incendiului, fiind aşteptaţi alţi "câteva sute". Pompierii au folosit sâmbătă un avion militar pentru a încerca să stingă incendiul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici