SUA va acorda un miliard de dolari Georgiei

Administraţia George W. Bush va anunţa miercuri că va acorda Georgiei suma de un miliard de dolari pentru reconstrucţie, în urma conflictului cu Rusia, a declarat un oficial.

12 afișări
Imaginea articolului SUA va acorda un miliard de dolari Georgiei

SUA va acorda un miliard de dolari Georgiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul a fost făcut în contextul vizitei vicepreşedintelui american Dick Cheney în fostele republici sovietice Georgia, Azerbadjan şi Ucraina.

Ajutorul planificat de SUA pentru statul georgian va fi alocat în decurs de câţiva ani, a declarat un oficial din administraţia Bush, sub acoperirea anonimatului.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Sean McCormack, a declarat marţi că SUA au analizat modalitatea prin care ar putea oferi sprijin economic Georgiei, ţară a cărei infrastructură a fost parţial atacată de militarii ruşi în timpul conflictului.

"Unul dintre efectele generate de acţiunea Rusiei a fost sprijinul economic pe care comunitatea internaţională îl oferă Georgiei şi economiei sale", a precizat McCormack.

Decizia administraţiei Bush de a acorda ajutor financiar este susţinută şi de senatorul Joe Biden, candidatul desemnat de democraţi pentru funcţia de vicepreşedinte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici