SUA vor fi mai deschise şi către economia românească

  • Biden va avea o deschidere mai mare către alte economii, inclusiv cea românească
  • Joe Biden a promis investiţii majore în energie durabilă
1306 afișări
Imaginea articolului  SUA vor fi mai deschise şi către economia românească

SUA vor fi mai deschise şi către economia românească

Cu Joe Biden la Casa Albă şi economia, la nivel mondial, s-ar putea schimba...în bine. Asta pentru că Trump a impus o politică ce a izolat Statele Unite de celelalte economii. În timp ce administraţia Biden este orientată diferit. Noul preşedinte al Americii ne poate arăta o deschidere mai mare pe plan internaţional. Şi pentru că economia României este conectată la economia globală, şi pe la noi lucrurile s-ar putea îmbunătăţi. Chiar foarte mult. Mai ales în infrastructură şi învăţământ. O spune Mircea Coşea, economist.

Iată ce spune Mircea Coşa, economist:” Viziunea lui Biden e mai globalistă, nu atât de protecţionistă ca a lui Trump, e mai bine pentru România. Asta înseamnă şi o schimbare a concepţiei politicii economice româneşti. România are o politică apatică, timidă, rezervată. Trebuie să existe ceva mai direct, în interesul economic al României”.

”În primul rând că rămâne pe primul plan infrastructura. Eu cred că principalul sprijin e reorganizarea americană a agriculturii. Americanii au un avans foarte mare. America are o agricultură modernă un sprijin major şi conceptual ar fi de mare ajutor. Ford să meargă pe producţia automobilelor electrice, ne-ar interesa ajutor in material agricol pentru că nu producem maşini agricole. Sunt multe domenii şi învăţământul. Învăţământul american ne poate da un know how, iar un schimb de metode ar fi un ajutor mare”, a spus Coşea.

Agenda lui Biden va reduce cu 9,2% veniturile companiilor din indicele din S&P 500, spun analiştii străini . 1,7 mii de miliarde de dolari ar putea fi daţi în zece ani pentru cercetarea tehnologiei „verzi”.

 Biden vrea readerarea Statelor Unite la Acordul Climatic de la Paris din anul 2015. Statele Unite ar trebui să ajungă la zero emisii până în anul 2050

Biden vrea să crească impozitul pe profit al companiilor din SUA  la 28%, de la 21% cât e în prezent. Agenda lui Biden va reduce cu 9,2% veniturile companiilor din indicele din S&P 500, spun analiştii străini

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici