SUA vor iniţia negocieri oficiale cu insurgenţii talibani din Afganistan

Administraţia Barack Obama va iniţia negocieri oficiale cu rebelii talibani din Afganistan, obiectivul fiind încetarea atacurilor insurgente, afirmă surse citate de ziarul The New York Times.

174 afișări
Imaginea articolului SUA vor iniţia negocieri oficiale cu insurgenţii talibani din Afganistan

SUA vor iniţia negocieri oficiale cu insurgenţii talibani din Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Negocierile cu o delegaţie a talibanilor autorizată de liderul Mohammed Omar vor începe joi, la Doha, capitala Qatarului.

Statele Unite vor fi reprezentate de oficiali din cadrul Departamentului de Stat şi de la Casa Albă.

Administraţia Obama a depus eforturi intense pentru iniţierea unui proces de negocieri înainte de retragerea trupelor străine din Afganistan, la sfârşitul anului 2014. "Este un prim pas important spre reconciliere, un proces care se anunţă a fi complex, îndelungat şi complicat", a declarat un oficial american.

Preşedintele Hamid Karzai, care a cerut în mod repetat ca Administraţia sa să participe la discuţiile cu talibanii, nu va fi reprezentat la primele etape ale negocierilor.

Insurgenţii talibani refuză, pentru moment, orice dialog cu Administraţia de la Kabul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici