NATO va organiza în 2014 un summit consacrat încheierii operaţiunilor militare în Afganistan

Alianţa Nord-Atlantică va organiza în 2014 un summit consacrat "capitolului final" al operaţiunilor militare din Afganistan, anunţă preşedintele Statelor Unite, Barack Obama.

182 afișări
Imaginea articolului NATO va organiza în 2014 un summit consacrat încheierii operaţiunilor militare în Afganistan

NATO va organiza în 2014 un summit consacrat încheierii operaţiunilor militare în Afganistan (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Obama a făcut acest anunţ după întrevederea pe care a avut-o la Casa Albă cu secretarul general NATO, Anders Fogh Rasmussen.

"Am discutat despre măsurile pe care le putem lua după 2014 pentru a ne asigura că serviciile de securitate afgane sunt eficiente şi pot controla frontierele; de asemenea, statele membre NATO trebuie să se asigure că Afganistanul nu va deveni un fief al terorismului. Ne-am gândit că, pentru a facilita acest proces, ar fi util să organizăm un nou summit NATO pe această temă anul viitor", a adăugat Obama.

NATO a anunţat că va retrage la sfârşitul anului 2014 cei 100.000 de militari din cadrul Forţei Internaţionale de Asistenţă pentru Securitate în Afganistan.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici