Submarine nucleare ruseşti, în căutarea unei nave dispărute în Oceanul Atlantic - VIDEO

Două submarine nucleare ruseşti din Oceanul Atlantic efectuează în prezent misiuni de căutare a navei Arctic Sea, dispărută în acest ocean şi al cărei echipaj este rusesc, a declarat un oficial din cadrul Ministerului rus al Apărării, citat de agenţia Itar-Tass.

420 afișări
Imaginea articolului Submarine nucleare ruseşti, în căutarea unei nave dispărute în Oceanul Atlantic - VIDEO

Două submarine nucleare ruseşti, în căutarea unei nave dispărute în Oceanul Atlantic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe de altă parte, potrivit agenţiei Interfax, preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a ordonat ministrului Apărării să ia "toate măsurile necesare" pentru a găsi cargoul dispărut şi, dacă va fi nevoie, să elibereze echipajul aflat la bordul acestuia.

"Preşedintele Dmitri Medvedev a ordonat ministrului Apărării, Anatoli Serdiukov, să ia toate măsurile necesare pentru localizarea şi recuperarea navei dispărute, Arctic Sea, cu echipaj rusesc la bord, dar şi să elibereze (echipajul), dacă acest lucru se va impune", a declarat un reprezentant al serviciului de presă prezidenţial.

Pe de altă parte, potrivit Financial Times, poliţia suedeză a confirmat marţi noaptea că investighează o serie de evenimente "ciudate" în timpul cărora o navă a raportat un atac din partea unor piraţi, în largul insulelor suedeze din Marea Baltică, după care nava respectivă a dispărut undeva în largul Europei de Vest.

Cei 15 membri ruşi ai echipajului de pe cargoul maltez Arctic Sea, care se îndreptau dinspre Jakobstad (Finlanda) către Bejaia (Algeria), au raportat că au fost legaţi şi bătuţi de zece bărbaţi, care au pretins că sunt poliţişti suedezi şi au urcat la bordul navei pentru 12 ore, la 24 iulie, în largul Insulei suedeze Gotland, a declarat Ylva Voxby, ofiţer din cadrul serviciului de presă al poliţiei suedeze.

Aparent temându-se să contacteze poliţia suedeză, membrii echipajului au contactat managerii navei, o companie cu sediul din Arhanghelsk.

Ambasada rusă din Stockholm a informat poliţia abia ulterior, la 28 iulie, că managerii ruşi au pierdut contactul cu cargoul după ce acesta a trecut de Canalul Mânecii, a precizat Voxby.

Acest incident ar putea fi primul act de piraterie din Europa Occidentală după o perioadă foarte lungă.

În urmă cu o mie de ani, Insula Gotland a fost baza unor bande de vikingi, care au ajuns până în Imperiul Bizantin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici