Suedia a greşit adresa când a felicitat-o pe Liz Truss: schimb viral pe reţelele sociale

Biroul de presă al premierului scandinav, Magda Andersson, a fost obligat să şteargă tweetul.

2144 afișări
Imaginea articolului Suedia a greşit adresa când a felicitat-o pe Liz Truss: schimb viral pe reţelele sociale

Magdalena Andersson

Noul premier britanic, Liz Truss, care a câştigat alegerile conservatoare şi a fost nominalizată oficial astăzi de Regina Elisabeta a II-a, a fost felicitată de prim-ministrul suedez, Magdalena Andersson. Un tweet de la biroul de presă al premierului s-a dovedit a fi un bumerang, devenind viral pe reţelele de socializare. De altfel, contul etichetat de profilul oficial al premierului suedez nu era cel al noului lider al conservatorilor britanici, ci cel al unui aproape omonim: Liz Trussel.

Numele celor două conturi sunt foarte asemănătoare. Premierul britanic apare ca @Trussliz, în timp ce contul persoanei etichetate din greşeală este @Liztruss.

Însă, Trussel s-a comportat de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat, comentând: „Abia aştept să vin să vă vizitez, pregăteşte chiftelele”. O referire la felul de mâncare tipic suedez.

Pe reţelele de socializare, schimbul a fost preluat de mulţi utilizatori şi pagini satirice, precum „Momente nebuneşti în politica suedeză”. Odată ce utilizatorii au văzut eroarea, au glumit despre: „Magdalena Andersson, nimic nu te împiedică să o inviţi cu adevărat pe Liz Trussel. Părea atât de pasionată de acele chifteluţe”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici