Summit informal al UE pe 16 iulie pentru noi nominalizări în funcţii comunitare de rang înalt

Liderii Uniunii Europene se vor reuni din nou pe 16 iulie, în cadrul unui summit informal, pentru a discuta alte numiri în funcţii ale Uniunii Europene, după ce Jean-Claude Junker a fost desemnat pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, anunţă surse diplomatice, citate de AFP.

75 afișări
Imaginea articolului Summit informal al UE pe 16 iulie pentru noi nominalizări în funcţii comunitare de rang înalt

Summit informal al UE pe 16 iulie pentru noi nominalizări în funcţii comunitare de rang înalt (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderii statelor membre urmează să stabilească cine va ocupa funcţia de preşedinte al Consiliului European, în locul lui Herman Van Rompuy.

De asemenea, se va decide cine va ocupa postul de Înalt reprezentant UE pentru Afaceri Externe, în locul lui Catherine Ashton.

Jean-Claude Juncker a fost desemnat vineri de şefii de stat şi de guvern ai ţărilor membre UE pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, a anunţat Herman Van Rompuy, preşedintele Consiliului European.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici