Summitul UE | Polonia renunţă la obiecţiile care blocau asistenţa financiară pentru Ucraina - surse

Polonia a acceptat în principiu joi seară, la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, adoptarea planului privind asistenţa financiară de 18 miliarde de euro destinată Ucrainei pentru anul 2023, afirmă oficiali europeni, sub protecţia anonimatului.

307 afișări
Imaginea articolului Summitul UE | Polonia renunţă la obiecţiile care blocau asistenţa financiară pentru Ucraina - surse

Summitul UE | Polonia renunţă la obiecţiile care blocau asistenţa financiară pentru Ucraina - surse

Polonia bloca un proiect care includea mai multe componente - asistenţa financiară pentru Ucraina, noi sancţiuni împotriva Rusiei, taxarea companiilor multinaţionale şi reducerea fondurilor comunitare pentru Ungaria.

Însă Polonia a renunţat la obiecţiile privind asistenţa financiară pentru Ucraina după un apel al preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, au afirmat surse citate de Agenţia France-Presse şi de cotidianul Le Monde.

"Polonezii au agreat asupra celor patru puncte de compromis, dar va fi necesară confirmarea acordului prin procedură scrisă", a afirmat unul dintre oficialii citaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
polonia,
ue,
ucraina

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici