"SUPER-TAIFUN" în Taiwan: Peste 2.000 de turişti au fost evacuaţi în aşteptarea ciclonului - FOTO

Taiwanul a evacuat joi peste 2.000 de turişti din cauza apropierii taifunului Soulik, care va aduce ploi torenţiale şi rafale de vânt de până la 230 de kilometri pe oră.

220 afișări
Imaginea articolului "SUPER-TAIFUN" în Taiwan: Peste 2.000 de turişti au fost evacuaţi în aşteptarea ciclonului - FOTO

"SUPER-TAIFUN" în Taiwan: Peste 2.000 de turişti au fost evacuaţi în aşteptarea ciclonului - FOTO (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Taifunul (sau ciclon tropical) se afla la 960 de kilometri distanţă est de extremitatea de sud a insulei către ora 3.00 GMT (6.00, ora României), potrivit Agenţiei meteorologice din Taiwan.

Soulik se deplasează spre vest-nord-vest, în direcţia Taiwanului, cu viteza de 22 de kilometri pe oră. El ar putea să atinga nordul insulei în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Agenţia meteorologică a îndemat populaţia să fie "prudentă", iar autorităţile au evacuat 2.300 de turişti de pe Insula Verde, în apropiere de oraşul Taitung (sud-est).

O avertizare de furtună a fost emisă pentru navele care circulă în nordul şi estul Taiwanului

Observatorul Meteorologic din Hong Kong a clasificat taifunul Soulik drept "super-taifun", iar Taiwanul l-a numit "taifun sever".

Autorităţile chineze au emis joi o alertă cod portocaliu (cu o treaptă mai jos de alerta maximă), potrivit agenţiei China Nouă.

După Taiwan, Soulik ar urma să se îndrepte spre regiunile de coastă chineze Zhejiang şi Fujian, expuse unor rafale de vânt "extrem de puternice", potrivit centrului meterorologic chinez, citat de agenţie.

În august 2009, taifunul Morakot, cel mai distrugător din istoria Taiwanului, s-a soldat peste 600 de victime, majoritatea îngropate de imense alunecări de teren, în sudul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici