Surpriză: o ţară din Asia va înregistra cea mai puternică creştere a bogăţiei în următorul deceniu

  • Specialiştii au stabilit ce ţară va înregistra cea mai puternică creştere a bogăţiei în următorul deceniu.
  • Este vorba despre Vietnam, o ţară din Asia de Sud-Est.
  • Creşterea este asigurată de producţie şi exporturi.
10281 afișări
Imaginea articolului Surpriză: o ţară din Asia va înregistra cea mai puternică creştere a bogăţiei în următorul deceniu

Surpriză: o ţară din Asia va înregistra cea mai puternică creştere a bogăţiei în următorul deceniu

Vietnamul este în poziţia de a avea cea mai puternică creştere a bogăţiei dintre toate ţările lumii în următorul deceniu, deoarece îşi consolidează statutul de centru global de producţie, a stabilit New World Wealth.

„Vietnamul este o bază de producţie din ce în ce mai populară pentru firmele multinaţionale de tehnologie, auto, electronice, îmbrăcăminte şi textile”, a declarat Andrew Amoils, analist la New World Wealth, potrivit CNBC.

Se estimează că ţara din Asia de Sud-Est va vedea o creştere cu 125% a bogăţiei în următorii 10 ani. Aceasta ar fi cea mai mare expansiune a bogăţiei din orice ţară în ceea ce priveşte PIB-ul pe cap de locuitor şi numărul de milionari.

Cu doar 10 ani în urmă, PIB-ul pe cap de locuitor al Vietnamului era de aproximativ 2.190 de dolari. Între timp, acesta aproape s-a dublat până la 4.100 de dolari, potrivit datelor Băncii Mondiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici