Sursă ucraineană: armata a eliberat încă o localitate din regiunea Luhansk

Forţele ucrainene au eliberat încă o localitate din regiunea Luhansk, afirmă un oficial militar, citat de CNN.

1550 afișări
Imaginea articolului Sursă ucraineană: armata a eliberat încă o localitate din regiunea Luhansk

Satul Bilohorivka din regiunea Luhansk se află acum în întregime sub control ucrainean, potrivit unei postări pe Telegram a lui Sehiy Haidai, şeful administraţiei militare din Luhansk.

Haydai le-a cerut ucrainenilor să aibă răbdare cu operaţiunea lor de eliberare a oraşelor şi satelor din regiunea Luhansk, spunând că se dovedeşte a fi o operaţiune „mult mai dificilă" decât eliberarea Harkovului.

„Va fi o luptă dură pentru fiecare centimetru de pământ din Luhansk", a spus Haidai.

La începutul războiului, forţele ucrainene au oprit ofensiva rusească în Bilohorivka. În luna mai, armata ucraineană a aruncat în aer două poduri de pontoane în apropiere de Bilohorivka, oprindu-i pe ruşii care încercau să traverseze râul Siverskyi Donets.

În iulie, Statul Major General al Forţelor Armate ale Ucrainei a anunţat că soldaţii ucraineni „au respins cu competenţă o altă încercare a ruşilor în apropiere de Berestove şi Bilohorivka" şi că militarii ruşi au suferit pierderi şi s-au retras.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici