Sursă ucraineană: situaţia la Bahmut a fost „stabilizată”, iar ruşii „nu au realizat nimic”

Situaţia din Bakhmut a fost „stabilizată", deoarece forţele ruseşti „nu au realizat nimic", susţine un expert militar ucrainean, potrivit Sky News.

1258 afișări
Imaginea articolului Sursă ucraineană: situaţia la Bahmut a fost „stabilizată”, iar ruşii „nu au realizat nimic”

Sursă ucraineană: situaţia la Bahmut a fost „stabilizată”, iar ruşii „nu au realizat nimic”

Analiza arată că ofensiva rusilor de la Bakhmut stagnează.

„Forţele ucrainene au stabilizat mai mult sau mai puţin situaţia din Bakhmut, iar forţele ruseşti nu pot face nimic. Poate că au avansat câteva sute de metri la nord sau la sud de oraş, dar asta nu înseamnă că au realizat ceva important", a explicat analistul militar ucrainean Oleh Jdanov într-o prezentare pe YouTube.

Totuşi, experţii arată că există pericolul ca militarii ucraineani să fie încercuiţi.

Joi, Statul Major General al Armatei Ucrainei a anunţat că a respins „numeroase atacuri inamice” în zona Bakhmut. Potrivit acestuia, ruşii „au suferit pierderi majore, pierzând o cantitate semnificativă de arme şi echipament militar”.

Oraşul Bakhmut din regiunea estică Doneţk a Ucrainei este văzut de Rusia ca un punct de plecare spre localităţile mai mari Kramatorsk şi Sloviansk.

Rusia şi Ucraina au suferit pierderi grele în bătălia de la Bakhmut, care a început vara trecută.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
bakhmut,
război,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici