Surse Sky News: Numărul şcolilor evreieşti închise din Londra creşte de la două la patru

Numărul şcolilor evreieşti din Londra care sunt închise a crescut de la două la patru din cauza creşterii ratei de antisemitism, conform surselor Sky News. Două au fost deja închise de joi.

368 afișări
Imaginea articolului Surse Sky News: Numărul şcolilor evreieşti închise din Londra creşte de la două la patru

Surse Sky News: Numărul şcolilor evreieşti închise din Londra creşte de la două la patru

Şcoala primară Torah Vodaas din Edgware, Şcoala primară Ateres Beis Yaakov din Colindale şi Liceul Menorah din Neasden au informat părinţii, joi, că nu se vor redeschide până luni.

Sursa îl citează pe rabinul Feldman, de la Torah Vodaas din Edgware, care a declarat că, deşi nu a existat „nicio ameninţare specifică la adresa şcolii noastre”, nu a fost „o decizie luată cu uşurinţă”.

Potrivit sursei citate, o a patra şcoală a fost, vineri, închisă.

O organizaţie caritabilă evreiască a declarat că a înregistrat o creştere de 324% a rapoartelor de antisemitism în cele patru zile de la atacul Hamas de sâmbătă.

Acestea au inclus şase agresiuni, 14 ameninţări directe, trei cazuri de vandalism şi 66 de cazuri de comportament abuziv, potrivit CST.

Elevii evrei au fost avertizaţi de şcoli să îşi deghizeze uniformele.

Rishi Sunak a promis o finanţare suplimentară de 3 milioane de lire sterline pentru a oferi comunităţii evreieşti o securitate suplimentară pentru clădirile evreieşti, inclusiv în rândul sinagogilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici