Suspectul în atacul de la New York şi-ar fi recunoscut faptele - VIDEO

Faisal Shahzad, în vârstă de 30 de ani, suspectat că ar fi comis atentatul eşuat cu maşină-capcană din New York şi-ar fi recunoscut fapta, afirmând că a acţionat singur, a declarat o sursă din cadrul poliţiei, citată de CNN.

51 afișări
Imaginea articolului Suspectul în atacul de la New York şi-ar fi recunoscut faptele - VIDEO

Suspectul în atacul de la New York şi-ar fi recunoscut faptele (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Forţa de reacţie comună în caz de terorism analizează însă şi posibilitatea ca planul să fi implicat mai multe persoane.

Shahzad, cetăţean american de origine pakistaneză, a fost arestat, împreună cu alte două persoane, pe aeroportul J.F. Kennedy din New York, în timp ce încerca să ia un avion spre Dubai. Autorităţile au verificat avionul, bagajele şi pasagerii înainte de a-i permite să decoleze. Cei doi pasageri au fost ulterior eliberaţi, ei neavând "nicio legătură" cu atacul.

Anchetatorii l-au identificat pe Shahzad plecând de la un număr de telefon obţinut de la fiica proprietarului anterior al maşinii Nissan Pathfinder, care i-a vândut automobilul suspectului, în numele tatălui ei. Ea a vorbit la telefon cu Shahzad pentru a stabili detaliile vânzării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici