Suspectul în cazul atacului de la New York, arestat în timp ce voia să plece în Dubai - VIDEO

Un suspect în cazul atentatului eşuat cu maşină-capcană de sâmbătă, de la New York, a fost arestat pe aeroport în timp ce încerca să ia un avion spre Dubai, a declarat marţi dimineaţă secretarul american al Justiţiei, Eric Holder.

38 afișări
Imaginea articolului Suspectul în cazul atacului de la New York, arestat în timp ce voia să plece în Dubai - VIDEO

Suspectul în cazul atacului de la New York, arestat în timp ce voia să plece în Dubai - VIDEO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un bărbat identificat drept un cetăţean american de origine pakistaneză a fost arestat în cadrul anchetei privind tentativa de atentat din Times Square, potrivit presei americane.

Conform postului de televiziune MSNBC, este vorba despre un bărbat identificat drept Shahzad Faisal, un american de origine pakistaneză în vârstă de 30 de ani, care ar fi fost arestat în Long Island, New York. Postul precizează că bărbatul a fost arestat în legătură cu maşina-capcană.

"Anterior în cursul acestei nopţi, Faisal Shahzad a fost arestat în legătură cu tentativa de atentat de la New York (...). Shahzad, cetăţean american, a fost plasat în detenţie la aeroportul J.F. Kennedy", potrivit unui comunicat al procurorului general, care precizează că suspectul "încerca să ia un zbor către Dubai".

New York Times afirmă la rândul său că suspectul locuia în statul Connecticut.

Postul CNN a relatat că autovehiculul de teren a fost achiziţionat pe site-ul de Internet Craig's list, în urmă cu trei săptămâni, în Connecticut.

Potrivit CNN, bărbatul a fost reţinut în momentul în care încerca să ia un avion de pe aeroportul John F. Kennedy. Anchetatorii caută şi alte persoane în cadrul investigaţiilor.

Într-un comunicat separat, autorităţile judiciare new-yorkeze au afirmat că suspectul este născut în Pakistan şi a fost reţinut luni, la ora locală 23.45 (marţi, 06.45, ora României).

"Ancheta continuă, ca şi eforturile noastre de strângere a unor informaţii utile, şi continuăm să urmăm mai multe piste", a adăugat secretarul Eric Holder.

"Dar este clar că scopul ultim din spatele acestui act terorist era de a ucide americani", a spus el.

Poliţia a demarat o amplă anchetă în vederea găsirii autorului sau autorilor atentatului eşuat de sâmbătă de la New York.

În Pakistan, grupul taliban Tehrik-e-Taliban (TTP) a revendicat atentatul eşuat într-o înregistrare video, a cărei autenticitate a fost însă pusă sub semnul întrebării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici