Suspectul pentru înjunghierea mai multor persoane a murit după ce a fost arestat

Myles Sanderson, suspectul în cazul atacului din Canada soldat cu 10 morţi şi alţi 18 răniţi, a murit după ce a fost capturat de poliţie, potrivit autorităţilor citate de BBC.

1617 afișări
Imaginea articolului Suspectul pentru înjunghierea mai multor persoane a murit după ce a fost arestat

Poliţia a declarat că Sanderson, în vârstă de 32 de ani, a fost reţinut miercuri după-amiază pe o autostradă din provincia Saskatchewan, după o urmărire în viteză.

Imagini de la faţa locului au arătat un SUV alb ieşit de pe şosea şi înconjurat de maşini de poliţie în apropiere de oraşul Rosthern.

Zece victime rămân în spital, dintre care trei în stare critică.

"În această seară, provincia noastră respiră un suspin colectiv de uşurare", a declarat miercuri seară, într-o conferinţă de presă, comisarul adjunct Rhonda Blackmore. Ea a precizat că poliţia a primit un raport mai devreme în cursul zilei în care Sanderson a furat un vehicul din faţa unei proprietăţi. Proprietarul casei nu a fost rănit în timpul furtului.

La scurt timp după arestare, Sanderson aa fost dus la un spital din Saskatoon, unde a fost declarat mort, a adăugat ea, fără a oferi mai multe detalii, precizând că va trebui să se stabilească cauza morţii în urma unei autopsii.

Un oficial anonim a declarat anterior presei locale că Sanderson a murit din cauza rănilor pe care şi le-a provocat.

Sanderson fusese acuzat de crimă de gradul întâi, tentativă de crimă şi intrare prin efracţie.

Fratele său, Damien Sanderson, a fost, de asemenea, acuzat că a jucat un rol în atacurile de duminică din zona izolată. Luni, poliţia i-a găsit cadavrul şi acum investighează dacă fratele său l-a ucis.

Anterior, miercuri, părinţii fraţilor au făcut apel la fiul lor supravieţuitor să se predea.

"Vreau să îmi cer scuze pentru fiul meu, pentru fiii mei", a declarat mama lor într-un interviu acordat CBC News. "Nu ştim întreaga poveste, dar vreau să îmi cer scuze tuturor celor care au fost răniţi şi afectaţi de această situaţie teribilă".

Poliţia nu a dezvăluit deocamdată niciun motiv pentru atac.

Comisia de eliberare condiţionată din Canada a declarat marţi că va revizui motivul pentru care Myles Sanderson a fost eliberat mai devreme din închisoare, în timp ce ispăşea o pedeapsă de patru ani pentru mai multe infracţiuni violente.

În februarie, comisia a declarat că acesta "nu ar prezenta un risc nejustificat" şi că eliberarea sa ar "contribui la protecţia societăţii" prin facilitarea reabilitării sale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
canada,
atac

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici