Sute de camioane care urmau să intre în România, blocate la Ruse din cauza gheţii

Condiţiile meteorologice în Bulgaria sunt dificile, iar în zona oraşului Ruse drumurile sunt parţial închise din cauza gheţii, astfel că sute de camioane aşteaptă să treacă frontiera în România, a anunţat, marţi, postul naţional de televiziune, citat de Sofia Echo, în ediţia electronică.

76 afișări
Imaginea articolului Sute de camioane care urmau să intre în România, blocate la Ruse din cauza gheţii

Sute de camioane care urmau să intre în România, blocate la Ruse din cauza gheţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În jurul oraşului dunărean Ruse drumurile sunt parţial închise din cauza stratului de gheaţă care le acoperă. În consecinţă, sute de camioane aşteaptă la coadă pentru a trece graniţa către România. Potrivit unor relatări, coada se întinde de la Dunav Most, înconjoară oraşul Ruse şi ajunge până la şoseaua către Sofia.

Mai multe camioane au rămas înzăpezite în regiunea Dobrici, unde 29 de utilaje pentru deszăpezire au fost mobilizate într-o cursă contra cronometru pentru degajarea drumurilor.

Trei sate din regiunea Şumen au rămas fără curent electric, în condiţiile în care stratul de zăpadă depăşeşte 50 de centimetri. Şoselele din zonă nu au fost curăţate complet de zăpada proaspătă.

Potrivit site-ului Institutului Bulgar de Meteorologie, în cursul zilei de marţi cerul va în general fi senin, iar temperaturile se vor situa între minus 5 şi minus 9 grade Celsius, în unele regiuni din nordul ţării ele putând ajunge chiar şi la minus 12 grade Celsius.

Vântul va sufla slab până la moderat, iar majoritatea zonelor muntoase vor fi însorite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici