Sute de deţinuţi, eliberaţi dintr-o închisoare din Afganistan în urma unui atac taliban

Insurgenţi talibani au luat luni dimineaţa cu asalt o închisoare din oraşul Ghazni, în centrul Afganistanului, au omorât poliţişti şi au eliberat sute de deţinuţi, a anunţat poliţia, relatează Reuters în pagina electronică.

283 afișări
Imaginea articolului Sute de deţinuţi, eliberaţi dintr-o închisoare din Afganistan în urma unui atac taliban

Sute de deţinuţi, eliberaţi dintr-o închisoare din Afganistan în urma unui atac taliban (Imagine: HEPTA)

Un reporter Reuters aflat la faţa locului afirmă că a văzut cadavrele a doi bărbaţi, aparent atacatori sinucigaşi, şi o maşină distrusă într-o explozie, care ar fi fost folosită pentru spargerea intrării principale în închisoare. Se pare că aproape toţi deţinuţii au evadat, potrivit aceleiaşi surse.

Potrivit unui purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, un bărbat înarmat şi trei kamikaze au atacat închisoarea luni, la ora locală 2.00 (1.00, ora României) şi au eliberat 400 de deţinuţi. Cei trei atacatori sinucigaşi au fost ucişi, a adăugat el.

"Patruzeci de membri ai forţelor de securitate afgane şi gardieni au fost ucişi în atac, iar oficiali mujahedini militari importanţi au fost eliberaţi", a declarat Zabihullah Mujahid.

Talibanii adesea exagerează, în comunicatele lor de presă, bilanţurile atacurilor pe care le comit asupra unor ţinte guvernamentale şi străine.

Mohammed Ali Ahmadi, viceguvernatorul Ghazni, a declarat că 352 de deţinuţi au evadat, inclusiv aproximativ 150 de talibani. El a precizat că şapte talibani şi patru membri ai forţelor afgane de securitate au fost ucişi în atacul de la Ghazni, situat la aproximativ 120 de kilometri sud-vest de capitala Kabul.

Oficiali din domeniul securităţii nu au confirmat câţi deţinuţi au evadat şi nici bilanţul victimelor.

Un ficial din domeniul securităţii a declarat că atacatorii purtau uniforme ale forţelor afgane de securitate.

Talibanii luptă să răstoarne Guvernul susţinut de către străini al preşedintelui Ashraf Ghani, să respingă forţele străine din Afganistan şi să impună o interpretare strictă a legii islamice (sharia).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici