Sute de foşti infractori au primit licenţe de şofer de taxi în Marea Britanie

Infractorii condamnaţi pentru fapte precum hărţuirea sau traficul de droguri primesc, totuşi, licenţe pentru a deveni şoferi de taxi în Marea Britanie, relevă o investigaţie a BBC, citată de The Independent.

240 afișări
Imaginea articolului Sute de foşti infractori au primit licenţe de şofer de taxi în Marea Britanie

Sute de foşti infractori au primit licenţe de şofer de taxi în Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit BBC, 209 persoane care au fost în trecut condamnate au primit licenţe de taximetrist pentru regiunea West Midlands din Regatul Unit, în ultimii trei ani, în ciuda verificării cazierului judiciar al acestora.

În Wolverhampton, un bărbat care între 1985 şi 2005 a fost autorul a mai mult de 30 de infracţiuni a fost considerat apt pentru a primi, în 2006, licenţă de taximetrist. Totuşi, un purtător de cuvânt al autorităţii locale din Wolverhampton a afirmat că, de când a primit licenţa, şoferul în cauză nu a fost vreodată reclamat pentru vreo abatere.

Ancheta a pornit după ce jurnaliştii au aflat că în Worcester există câţiva şoferi de taxi care au condamnări în trecut.

Autorităţile s-au apărat răspunzând că nu au făcut decât să respecte criteriile impuse de poliţie şi sistemul judiciar în evaluarea viitorilor şoferi de taxi.

"Al treilea criteriu a fost, practic, întrebarea dacă ne-am lăsa fiica să urce în acel taxi", a spus un purtător de cuvânt al autorităţii locale din Wolverhampton, citat de The Independent. El a adăugat că pentru condamnările legate de droguri sau pentru infracţiuni sexuale, răspunsul clar la întrebare ar fi "nu".

Un reprezentant al Asociaţiei Naţionale a Taximetriştilor a afirmat că persoanele condamnate anterior ajung de obicei în faţa unei comisii care decide dacă cererea de eliberare a autorizaţiei de taxi este soluţionată favorabil sau nu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici