Sute de iranieni au manifestat împotriva prezenţei lui Ahmadinejad la Copenhaga

Aproximativ 400 de persoane, majoritatea de origine iraniană, au manifestat joi pe străzile din Copenhaga, împotriva prezenţei preşedintelui iranian, Mahmoud Ahmadinejad, în Danemarca, la summitul mondial al ONU pe tema climei.

12 afișări
Imaginea articolului Sute de iranieni au manifestat împotriva prezenţei lui Ahmadinejad la Copenhaga

Mahmoud Ahmadinejad a declarat la Copenhaga că toate ţările trebuie să poată utiliza energia nucleară (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtând panouri, afişe şi drapele iraniene, manifestanţii au scandat sloganuri ostile liderului de la Teheran, simbol al unui "regim islamic care ucide orice tentativă de democraţie", potrivit uneia dintre banderolele scrise în limbile farsi, daneză şi engleză.

"Protestăm faţă de prezenţa acestui om care are sânge pe mâini, care încalcă drepturile omului cele mai elementare şi care nu merită să fie într-o ţară democratică precum Danemarca", a declarat Nahid Riazi, din cadrul mişcării "Iniţiativa pentru solidaritate cu populaţia iraniană".

Această manifestaţie este menită să "exprime solidaritatea noastră cu poporul Iranului şi să-i arate că nu este singur în lupta sa pentru libertate şi împotriva dictaturii", potrivit organizatorilor.

O nouă manifestaţie urmează să se desfăşoare vineri, la ora 13.00 (14.00, ora României), în faţa Bella Center, locul unde are loc conferinţa mondială pe tema climei, din apropiere de Copenhaga.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici