Sute de luptatori ai grupării Stat Islamic din estul Siriei s-au predat

Sute de luptători ai grupării Stat Islamic s-au predat miercuri şi alte sute de camarazi ai acestora au fost prinşi încercând să fugă din ultima enclavă islamistă rămasă în estul Siriei, a declarat un comandant din cadrul Forţelor Democratice Siriene, relatează Reuters.

1880 afișări
Imaginea articolului Sute de luptatori ai grupării Stat Islamic din estul Siriei s-au predat

Sute de luptatori ai grupării Stat Islamic din estul Siriei s-au predat

Luptătorii ISIS care s-au ascuns în enclava Baghouz de lângă graniţa cu Irakul s-au predat în număr mare în această săptămână după un atac virulent asupra enclavei lor sâmbătă şi duminică, dar mulţi dinter ei se mai află încă acolo, a afirmat comandantul.

Militarii Forţelor Democrate Siriene (SDF), sprijinite de SUA, şi-au încetinit atacul pentru a permite miilor de civili să părăsească Baghouz, continuând un exod care a început atunci când a anunţat că lansează o ultimă bătălie asupra enclavei luna trecută.

Mult mai mulţi oameni decât se aştepta SDF au rămas încă în Baghouz, a spus acesta, şi se dorea ca toţi să plece înainte de a ataca zona, sau, în caz contrar, să-i forţeze pe militanţii islamici să se predea.

"Există un număr mare de luptători care sunt în interior şi nu doresc să se predea", a spus comandantul superior SDF.

Căderea enclavei Baghouz ar marca sfârşitul "califatului" autoproclamat al grupării Stat Islamic, deşi unii luptători se ascund încă în deşertul îndepărtat sau în subteran pentru a porni o mişcare de gherilă.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului, a transmis că există pregătiri în Siria de Est pentru a anunţa sfârşitul ISIS. Colonelul Sean Ryan, purtător de cuvânt al coaliţiei conduse de SUA, a declarat totuşi că forţa internaţională "a învăţat să nu pună termene în ultima bătălie".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici