Sute de mii de algerieni au participat vineri la cel mai amplu miting împotriva preşedintelui Abdelaziz Bouteflika

Sute de mii de persoane au participat vineri la un protest antiguvernamental la Alger, acesta fiind cel mai amplu miting organizat până în acest moment împotriva preşedintelui Abdelaziz Bouteflika, care conduce Algeria de două decenii, informează agenţia Dpa.

126 afișări
Imaginea articolului Sute de mii de algerieni au participat vineri la cel mai amplu miting împotriva preşedintelui Abdelaziz Bouteflika

Sute de mii de algerieni au participat vineri la cel mai amplu miting împotriva preşedintelui Abdelaziz Bouteflika

Protestatarii au scandat mesaje împotriva lui Bouteflika, cum ar fi: "Pleacă înseamnă să pleci" şi "Poporul vrea răsturnarea regimului".

Forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene şi gloanţe de cauciuc pentru a dispersa un grup de protestatari din zona catedralei Sacre Coeur, iar în rest s-au înregistrat doar câteva incidente violente sporadice.

Protestele, care s-au desfăşurat la Alger şi în alte oraşe din ţară, au fost provocate de decizia preşedintelui Bouteflika de amânare pe termen nedeterminat a alegrilor prezidenţiale.

Scrutinul prezidenţial era programat pe 18 aprilie, dar, pe fondul protestelor din ultimele săptămâni, Abdelaziz Bouteflika a decis amânarea alegerilor şi a anunţat că nu va mai candida pentru al cincilea mandat.

Abdelaziz Bouteflika, care se află la putere de 20 de ani, a anunţat că Guvernul algerian va fi remaniat. Conform agenţiei de presă APS, premierul Ahmed Ouyahia a demisionat şi a fost înlocuit cu Noureddine Bedoui, care până acum era ministru de Interne.

Cel puţin o persoană a murit, iar alte sute au fost rănite în cursul protestelor organizate în ultimele săptămâni în Algeria faţă de intenţia preşedintelui Abdelaziz Bouteflika de a candida pentru al cincilea mandat. Zeci de mii de persoane au ieşit pe străzi pentru a-i cere preşedintelui Abdelaziz Bouteflika, în vârstă de 82 de ani, să renunţe la planul de a candida în scrutinul din aprilie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici