Sute de muncitori cambodgieni ai unei fabrici H&M, spitalizaţi în urma unor leşinuri în masă

Aproximativ 300 de muncitori cambodgieni au fost spitalizaţi după ce au leşinat brusc, din motive necunoscute, într-o fabrică furnizoare a companiei H&M, au anunţat surse oficiale joi.

312 afișări
Imaginea articolului Sute de muncitori cambodgieni ai unei fabrici H&M, spitalizaţi în urma unor leşinuri în masă

Sute de muncitori cambodgieni ai unei fabrici H&M, spitalizaţi în urma unor leşinuri în masă (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Aproximativ 85 de angajaţi ai fabricii M&V International Manufacturing Ltd şi-au pierdut cunoştinţa miercuri şi au avut nevoie de îngrijiri medicale, a declarat adjunctul comandantului poliţiei din Kampong Chhnang (centru). "Alţi 198 şi-au pierdut cunoştinţa joi", a adăugat el.

Cauzele fenomenului sunt în continuare necunoscute, dar victimele păreau să îşi revină fără probleme.

Asemenea leşinuri în masă se produc din când în când în Cambodgia şi sunt atribuite unei ventilaţii necorespunzătoare în fabrici şi expunerii muncitorilor la produse periculoase.

Liderul Sindicatului Free Trade, Chea Mony, a declarat că mai mulţi muncitori din fabrică, care are aproximativ 4.600 de angajaţi, s-au plâns de un "miros ciudat", înainte de a leşina.

Grupul M&V anunţă pe site-ul său că dispune de uzine în China şi Cambodgia şi că are între clienţi mărci ca Topshop, Benetton şi Next.

Industria textilă reprezintă o sursă foarte importantă de valută pentru fragila economie cambodgiană. Această ramură, în care sunt angajate aproxiamtiv 300.000 de persoane, în special femei, a fost afectată de o importantă mişcare socială vizând condiţiile de muncă din întreaga industrie de profil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici