Sute de persoane au manifestat la Budapesta împotriva zidului antiimigraţie de la graniţa cu Serbia - VIDEO

Sute de persoane au manifestat marţi seara, la Budapesta, împotriva zidului care va fi construit la frontiera Ungariei cu Serbia pentru a împiedica intrarea imigranţilor ilegali.

653 afișări
Imaginea articolului Sute de persoane au manifestat la Budapesta împotriva zidului antiimigraţie de la graniţa cu Serbia - VIDEO

Sute de persoane au manifestat la Budapesta împotriva zidului antiimigraţie de la graniţa cu Serbia (Imagine: Captura Video)

Manifestanţii au denunţat costul zidului, a cărui construcţie a început luni, precum şi impactul său asupra imaginii ţării, relatează Euronews în pagina electronică.

"Nu ştiu dacă acest zid va fi cu adevărat construit, încă mai sper că nu. Acesta costă extrem de mult, beneficiul său real este nul, pune Ungaria într-o situaţie şi mai stânjenitoare, va izola şi mai mult ţara noastră, deci cred că nu are sens", a declarat un protestatar.

Participanţii la manifestaţie au demolat un gard simbolic şi au declarat că oricât de înalt ar fi, zidul construit la frontiera cu Serbia nu va împiedica oamenii să fugă din calea războiului.

Lucrările au început luni la frontiera de sud a Ungariei, pentru moment fiind vorba doar de testarea diferitelor materiale. Militarii au început să sape tranşee, iar zidul va fi construit de deţinuţi de-a lungul celor 175 de kilometri ai frontierei cu Serbia.

La sfârşitul săptămânii trecute, peste 2.000 de imigranţi clandestini au fost reţinuţi în Ungaria.

Julia Ivan, din cadrul Comitetului Helsinki ungar, a declarat că, prin noile legi referitoare la migraţie, Ungaria a "ieşit din rândul ţărilor europene civilizate", relatează agenţia MTI. Ea a apreciat că este cinic să califici persoanele care fug din calea războiului drept imigranţi economici.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici