Ungaria a iniţiat lucrările pentru construirea controversatului gard la frontiera cu Serbia

Armata Ungariei a început, luni, lucrările pentru construirea controversatului gard la frontiera cu Serbia, o măsură luată de Guvernul Viktor Orban pentru oprirea imigraţiei ilegale, informează site-ul de ştiri Delmagyar.hu.

605 afișări
Imaginea articolului Ungaria a iniţiat lucrările pentru construirea controversatului gard la frontiera cu Serbia

Ungaria a iniţiat lucrările pentru construirea controversatului gard la frontiera cu Serbia (Imagine: AP/Arhiva Mediafax Foto)

Militari ungari au început luni dimineaţă lucrările pe un segment-test de 175 de metri, la 185 de kilometri sud de Budapesta.

Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Guvernului Ungariei, Zoltan Kovacs.

Premierul Viktor Orban a anunţat construirea unui gard metalic cu înălţimea de patru metri de-a lungul întregii frontiere dintre Ungaria şi Serbia, care are 175 de kilometri.

Naţiunile Unite, Uniunea Europeană şi Serbia au criticat controversatul proiect, justificat de Guvernul ungar prin necesitatea opririi imigraţiei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici