Sute de şcoli au fost închise în SUA, din cauza gripei porcine

Aproximativ 300 de şcoli au fost închise joi în Statele Unite, din cele 100.000 câte se află în această ţară, de teama răspândirii virusului gripei porcine, a anunţat Departamentul american al Educaţiei.

17 afișări
Imaginea articolului Sute de şcoli au fost închise în SUA, din cauza gripei porcine

Sute de şcoli au fost închise în SUA, din cauza gripei porcine (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea şcolilor închise sunt din New York (nord-est) şi Texas (sud). Miercuri, doar o sută de şcoli fuseseră închise, ca măsură de precauţie, după apariţia unor cazuri suspecte de gripă porcină.

Unele dintre ele urmau să fie redeschise la sfârşitul săptămânii. "Închiderea şcolilor a intervenit în 11 state", a precizat Massie Ritsch, purtătoare de cuvânt a Departamentului Educaţiei. Joi, 13 state americane erau afectate, cu peste 100 de cazuri.

În Texas, stat frontalier cu Mexicul - cea mai afectată ţară - au fost închise 115 şcoli joi, a precizat Departamentul Educaţiei din acest stat.

Câteva cazuri de gripă porcină sunt de asemenea suspecte în mai multe universităţi, în special unul în California (vest), "însă nu avem informaţii despre campusuri universitare închise", a precizat Ritsch.

"Suntem mulţumiţi să vedem că şcolile şi districtele afectate de această gripă urmează sfaturile autorităţile sanitare de a avea în vedere o închidere atunci când un caz est confirmat", adaugă departamentul.

"Aşa cum a subliniat preşedintele Obama, când o şcoală este închisă din cauza gripei, este foarte important ca aceşti elevi să nu se adune în altă parte", a explicat el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici