Taifun în Japonia. Două persoane au decedat şi zeci de mii de gospodării au rămas fără energie electrică

Taifunul a lovit sâmbătă centrul Japoniei cu ploi torenţiale şi vânt violent, provocând moartea a două persoane şi lăsând zeci de mii de gospodării fără energie electrică.

321 afișări
Imaginea articolului Taifun în Japonia. Două persoane au decedat şi zeci de mii de gospodării au rămas fără energie electrică

Taifun în Japonia. Două persoane au decedat şi zeci de mii de gospodării au rămas fără energie electrică

Oraşul Shizuoka, situat la sud-vest de capitala Tokyo, a fost afectat în mod deosebit, înregistrând un record de 417 mm de precipitaţii, scrie agenţia de presă Kyodo.

Taifunul Talas a înregistrat rafale de vânt de aproximativ 90 km/h.

Un bărbat în vârstă de 40 de ani a fost ucis într-o alunecare de teren, iar un bărbat de 29 de ani a fost găsit mort după ce maşina sa a plonjat într-un rezervor, potrivit Kyodo.

De asemenea, a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru aproximativ 120.000 de gospodării, după ce o alunecare de teren a doborât doi piloni de electricitate.

"Ne aşteptăm ca restabilirea energiei electrice să dureze ceva timp din cauza alunecărilor de teren, printre alţi factori", a precizat furnizorul.

Deşi sâmbătă dimineaţă taifunul a fost retrogradat la ciclon extratropical, se anunţă încă ploi torenţiale în Shizuoka. Oamenii sunt îndemnaţi la prudenţă din cauza riscului de alunecări de teren şi inundaţii.

Oraşul Yokohama, situat la aproximativ 30 km sud de Tokyo, a emis, de asemenea, un aviz de evacuare sâmbătă în jurul prânzului pentru aproximativ 3.000 de locuitori.

Taifunul Nanmadol, una dintre cele mai mari furtuni care a lovit Japonia în ultimii ani, a ucis cel puţin două persoane şi a adus luni vânt feroce şi precipitaţii record în vestul ţării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici