Taifunul Hagupit a provocat moartea a 23 de persoane în Filipine - FOTO

Taifunul Hagupit a provocat moartea a 23 de persoane în Filipine şi a distrus mii de locuinţe, iar în prezent se apropie de capitala Manilla.

80 afișări
Imaginea articolului Taifunul Hagupit a provocat moartea a 23 de persoane în Filipine - FOTO

Taifunul Hagupit a provocat moartea a 23 de persoane în Filipine - FOTO (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Hagupit, calificat drept supertaifun în momentul formării în Oceanul Pacific, afectează de sâmbătă arhipelagul filipinez. Luni, Hagupit a fost retrogradat la nivelul de furtună tropicală, degajând rafale de vant de până la 110 kilometri pe oră.

Conform agenţiei meteorologice Pagasa, rafalele de vânt vor trebui să scadă în intensitate pe măsură ce ciclonul se deplasează spre vest.

În zona metropolitană Manilla, unde trăiesc 12 milioane de oameni, autorităţile au demarat operaţiunile de evacuare. "Suntem în stare de alertă. Ne îngrijorează inundaţiile", a declarat Joseph Estrada, primarul oraşului Manilla.

În noiembrie 2013, Taifunul Haiyan a provocat moartea a peste 7.350 de persoane, devastând regiunile din estul Filipinelor.

Sâmbătă, Taifunul Hagupit degaja rafale de vânt de 210 km/h.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici