Taiwanul va reduce perioada de carantină pentru cei care sosesc în ţară

Taiwanul a declarat sâmbătă că va reduce de la şapte zile la trei zile carantina obligatorie pentru toate sosirile, cea mai recentă relaxare a regulilor pentru a încerca să trăiască cu COVID-19 şi să reia viaţa normală, chiar dacă se confruntă cu un val de infecţii.

498 afișări
Imaginea articolului Taiwanul va reduce perioada de carantină pentru cei care sosesc în ţară

Taiwanul va reduce perioada de carantină pentru cei care sosesc în ţară

Taiwanul şi-a menţinut regulile de carantină în vigoare, în timp ce o mare parte din restul Asiei le-a relaxat sau le-a ridicat complet, deşi în luna mai a redus numărul de zile petrecute în izolare pentru cei care sosesc la şapte de la 10 anterior.
 
Taiwanul a raportat peste 2,7 milioane de cazuri interne de la începutul anului, determinate de varianta Omicron, cea mai contagioasă. Dar, având în vedere că peste 99% dintre aceştia nu prezintă simptome sau prezintă simptome uşoare, guvernul a relaxat mai degrabă decât a înăsprit restricţiile în ceea ce numeşte "noul model Taiwan", potrivit Reuters.
 
Centrul de Comandă pentru Epidemii din Taiwan a declarat că noua regulă de carantină redusă va începe de miercuri.
 
După ieşirea din carantină, oamenii vor trebui să continue să îşi monitorizeze starea de sănătate timp de încă patru zile şi să evite să iasă în oraş dacă este posibil, a adăugat acesta.
 
Măsura a fost luată "ţinând cont de situaţia epidemică internaţională şi internă şi de capacitatea medicală şi de prevenire a epidemiilor, precum şi pentru a promova activităţile economice şi sociale şi schimburile internaţionale necesare", a precizat centrul.
 
Toţi cei care sosesc vor trebui în continuare să aibă teste PCR negative înainte de plecare.
 
Guvernul afirmă că actualul val intern de COVID-19 se diminuează, dar încă nu şi-a redeschis complet frontierele.
 
Cetăţenilor taiwanezi şi rezidenţilor străini nu li s-a interzis niciodată să plece şi apoi să reintre, deşi au fost nevoiţi să stea în carantină fie acasă, fie în hoteluri.
 
Înainte de pandemie, Taiwanul era o destinaţie turistică populară pentru vizitatorii asiatici în principal, Japonia, Coreea de Sud şi Asia de Sud-Est fiind cele mai importante pieţe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici