Talk-show cu Julian Assange: "The World Tomorrow", emisiunea în care fondatorul WikiLeaks va avea 12 invitaţi

Primul episod din talk-show-ul prezentat de Julian Assange, care va cuprinde o serie de interviuri realizate de acesta din reşedinţa sa din Marea Britanie, va fi difuzat marţi, de postul de televiziune rus Russia Today (RT) şi pe internet, a anunţat, vineri, site-ul WikiLeaks.

338 afișări
Imaginea articolului Talk-show cu Julian Assange: "The World Tomorrow", emisiunea în care fondatorul WikiLeaks va avea 12 invitaţi

Julian Assange (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Comunicatul postat pe site nu precizează identitatea invitaţilor din cele 12 episoade ale acestei emisiuni de televiziune, intitulată "The World Tomorrow", ce vor fi difuzate săptămânal.

Fondatorul site-ului WikiLeaks a realizat interviuri cu "oameni politici, revoluţionari, intelectuali, artişti şi vizionari", care reprezintă "unele dintre persoanele cele mai interesante şi controversate din lumea actuală", se afirmă în acelaşi comunicat.

Julian Assange, în vârstă de 40 de ani, a realizat aceste interviuri "cu un ton franc şi ireverenţios", de la "domiciliul său temporar rural britanic", în care se află plasat în regim de arest la domiciliu încă din decembrie 2010.

Australianul aşteaptă decizia definitivă a justiţiei britanice în legătură cu cererea de extrădare în Suedia, unde a fost acuzat de viol şi agresiuni sexuale, pe care el le neagă.

"Activitatea mea de la WikiLeaks nu mi-a făcut deloc viaţa mai uşoară, dar ne-a oferit o platformă pentru a difuza idei care pot să schimbe lumea", a declarat Julian Assange, citat în comunicat.

"În lume, ultimii cinci ani au fost marcaţi de o serie de crize economice persistente şi de bulversări politice. Ele au dat naştere, totodată, unor revoluţii în Orientul Mijlociu şi au generat noi mişcări de protest în ţările occidentale", subliniază comunicatul WikiLeaks.

Scopul acestui talk-show este de a "capta şi a prezenta unei audienţe mondiale puţin din acest spirit revoluţionar".

Julian Assange, care aşteaptă verdictul Curţii Supreme din Marea Britanie asupra mandatului de arestare emis de autorităţile de la Stockholm, a respins, încă de la începutul acestui scandal, acuzaţiile de întreţinere de raporturi sexuale neconsimţite care i-au fost aduse.

El se declară victimă a unui complot politic organizat de Statele Unite ale Americii, care, potrivit spuselor sale, ar fi decis să treacă la represalii, după ce site-ul WikiLeaks a publicat în 2010 zeci de mii de documente militare despre războaiele din Irak şi Afganistan şi telegrame diplomatice americane.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici